ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η Αυσαρίδης - Βουτσάς ΟΕ έχει διευρύνει την γκάμα των υπηρεσιών της καθώς και των προϊόντων που διαθέτει για να σας παρέχει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση εξοικονόμησης ενέργειας.

Η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να επιτευχθεί με τους εξής τρόπους:

Παθητικά συστήματα εξοικονόμησης

 • Θερμομόνωση
  Η θερμομόνωση των κτιρίων αποτελεί μια επένδυση με εξαιρετική σχέση απόδοσης/κόστους. Είτε η θερμομόνωση δώματος, είτε η θερμοπρόσοψη για τις κατακόρυφες επιφάνειες, είναι επενδύσεις οι οποίες μειώνουν δραματικά την απαιτούμενη ενέργεια που καταναλώνεται για την θέρμανση και την ψύξη των εσωτερικών χώρων των κτιρίων. Ο μέσος όρος μείωσης της καταναλισκόμενης ενέργειας κυμένεται στο 20-25% και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει το 40-45%.

  Με την θερμομόνωση των κτιρίων προλαμβάνετε και την εμφάνιση εσωτερικής υγρασίας, η οποία εκτός από τις βλαβερές συνέπειες που έχει για την υγεία σας, απαιτεί και την συχνότερη ανακαίνιση των εσωτερικών επιχρισμάτων των κτιρίων.

 • Υγρομόνωση ταρατσών & υπογείων
  Η επιτυχημένη υγρομόνωση στα κτήρια:
  • προστατεύει την υγεία σας από τις επιπτώσεις της υγρασίας στον αέρα που αναπνέετε, επιπτώσεις που συνδέονται κυρίως με την ανάπτυξη μικροοργανισμών (πχ μούχλα) στην εσωτερική πλευρά των εμποτισμένων δομικών στοιχείων.
  • προστατεύει την συνοχή των δομικών στοιχείων, δίνοντας την μέγιστη διάρκεια ζωής στα κτίρια
  • αυξάνει την θερμομονωτική ικανότητα των υπαρχόντων δομικών στοιχείων. Για παράδειγμα ένας τοίχος χωρίς θερμομόνωση ο οποίος παρουσιάζει υγρασία είναι 3 με 4 φορές λιγότερο θερμομονωτικός σε σχέση με τον ίδιο τοίχο χωρίς την παρουσία υγρασίας.

Η θερμομόνωση επιτυγχάνεται με χρήση μονωτικού υλικού όπως η διογκωμένη πολυστερίνη, η γραφιτούχα πολυστερίνη, η εξηλασμένη πολυστηρόλη ή τα φιλμ φραγμού υπέρυθρης ακτινοβολίας. Κάθε υλικό είναι κατάλληλο για διαφορετική εφαρμογή και για διαφορετικές συνθήκες.

Η υγρομόνωση επιτυγχάνεται είτε με χρήση ασφαλτικών μεμβρανών είτε με χρήση επαλειφόμενων ελαστομερών. Κάθε υλικό είναι κατάλληλο για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Και στις δύο περιπτώσεις μονώσεων, είναι πολύ σημαντική η επιλογή του κατάλληλου υλικού και της κατάλληλης τεχνικής καθώς και η σωστή προετοιμασία του τμήματος που θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση. 
Στην Αυσαρίδης - Βουτσάς, σε συνεργασία με του κορυφαίους κατασκευαστές, μπορούμε να σας προτείνουμε την καταλληλότερη επιλογή, η οποία θα έχει την μέγιστη διάρκεια ζωής, με το βέλτιστο αποτέλεσμα και στην βέλτιστη τιμή! Με εγγύηση αποτελέσματος!

 

Ενεργητικά συστήματα εξοικονόμησης

 • Συστήματα θέρμανσης - ψύξης.
  Στην Αυσαρίδης - Βουτσάς είμαστε σε θέση να σας προτείνουμε το βέλτιστο σύστημα θέρμανσης ή ψύξης για το κτίριό σας. Μεταξύ των λύσεων που μπορούμε να σας παρέχουμε είναι:
  • Προμήθεια και Εγκατάσταση συστήματος αντλίας θερμότητας. Σε συνεργασία με την DAIKIN, την κορυφαία εταιρία κατασκευής αντλιών θερμότητας αέρα - νερού, μπορούμε να σας παρέχουμε την εγκατάσταση με το κλειδί στο χέρι του νέου σας συστήματος θέρμανσης με χρήση αντλίας θερμότητας. Με εξοικονόμηση κατά τη χρήση η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και το 40% σε σχέση με το κόστος λέβητα πετρελαίου, η απόσβεση ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να επιτευχθεί μέσα με 5 με 6 χρόνια, ενώ η εξοικονόμηση συνεχίζεται στο διηνεκές.
   Σε συστήματα ενδοδαπέδιας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντλία θερμότητας με δυνατότητα δροσισμού το οποίο αυξάνει επιπλέον την εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος.
  • Αντικατάσταση του συστήματος διανομής θερμότητας από παλαιά σώματα ακαν σε πάνελ ή σε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης REHAU. Ειδικά το σύστημα ενδοδαπέδιας σε συνεργασία με αντλία θερμότητας μπορεί να παρέχει εξοικονόμηση μέχρι και 65% σε σχέση με ένα σύστημα λέβητα πετρελαίου με σώματα ακαν.
  • Σύστημα υπέρυθρης θέρμανσης. Μπορεί να μην επιτυγχάνουν την εξοικονόμηση των αντλιών θερμότητας, αλλά είναι εξαιρετικές λύσεις σε ορισμένες περιπτώσεις τοπικής ή περιορισμένου χώρου θέρμανσης ή θέρμανσης σε ανοικτό ή τμήμα μή θερμαινόμενου χώρου. Επιπλέον παρέχουν μία εξαιρετική επιλογή για την διακόσμηση του χώρου σας.
  • Γεωθερμικές αντλίες θερμότητας. Από την αδειοδότηση και τις γεωτρήσεις, μέχρι την προμήθεια, κατασκευή και βελτιστοποίηση του συστήματος. η Αυσαρίδης - Βουτσάς σε συνεργασία με την REHAU είναι σε θέση να σας παρέχει το σύστημα με την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, με το κλειδί στο χέρι.

Κάθε περίπτωση απαίτησης για θέρμανση αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι κορυφαία με γραπτές εγγυήσεις. Ο εξοπλισμός είναι πάντα επώνυμος με γραπτή εγγύηση και τμήμα service στην Ελλάδα.

 • Έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας.
  Πρόκειται για συστήματα αυτοματισμού και συγκέντρωσης στατιστικών χρήσης σε κτίρια. Τα συστήματα αυτά, τα οποία μπορεί να είναι καλωδιακά (KNX) ή ασύρματα (Fibaro, DLINK, Aeon Labs), έχουν διπλή λειτουργία.
  1. Μέσω ενός κέντρου (controller) επικοινωνούν μεταξύ τους, στέλνουν δεδομένα και εκτελούν εντολές. Για παράδειγμα ένας αισθητήρας θερμοκρασίας μπορεί να δώσει εντολή στην συσκευή που ελέγχει την λειτουργία θέρμανσης να εκκινήσει το σύστημα. Μπορεί βάσει της ώρας της ημέρας, να δοθεί εντολή να ανάψουν τα φώτα στην είσοδο του κτιρίου όταν βραδιάσει. Μπορεί βάσει ενός αισθητήρα κίνησης, να ανάψει τα φώτα της αυλής για ασφαλές περπάτημα μέσα στη νύχτα. Μπορεί να σταματήσει την παροχή νερού σε περίπτωση που ανιχνεύσει διαρροή νερού. Οποιοδήποτε σενάριο σκεφτείτε μπορεί να πραγματοποιηθεί.

   Η λειτουργία του συστήματος βασίζεται στην χρήση ειδικών μονάδων (modules) τα οποία τοποθετούνται πίσω από τους υπάρχοντες διακόπτες και ελέγχουν την λειτουργία τους, μονάδων (modules) που τοποθετούνται στις πρίζες και ελέγχουν την λειτουργία των συσκευών που συνδέονται σε αυτές, αισθητήρων κίνησης, θερμοκρασίας, υγρασίας, καπνού ή φωτεινότητας που στέλνουν δεδομένα στο σύστημα και ενός κέντρου ελέγχου που ερμηνεύει τα σήματα από τους αισθητήρες και στέλνει τις αντίστοιχες εντολές στα modules.

   Φυσικά τα συστήματα αυτά μπορούν να δεχτούν εντολές εξ αποστάσεως, μέσω τηλεφώνου. Για παράδειγμα θα μπορείτε να ανοίξετε τον θερμοσίφωνα μόλις φύγετε από την δουλειά, ή να ελέγξετε αν έχετε κλείσει το σίδερο σιδερώματος αφού έχετε φύγει από το σπίτι.


  2. Η δεύτερη και εξίσου σημαντική λειτουργία αυτών των συστημάτων είναι η καταγραφή τις κατανάλωσης ρεύματος της κάθε μονάδας (module). Η απεικόνιση της κατανάλωσης των συσκευών ή του φωτισμού σε ένα κτίριο μέσω ειδικών στατιστικών διαγραμμάτων θα σας δώσει τον πλήρη έλεγχο της κατανάλωσης του κτιρίου σας. Έτσι θα μπορείτε να δείτε πού γίνεται άσκοπη κατανάλωση ενέργειας και να αλλάξετε τις συνήθειές σας ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα.

 

 • Φωτισμός LED.
  • Τα LED είναι έχουν ενεργειακή απόδοση της τάξης του 80%-90%. Αυτό σημαίνει ότι 80% της ενέργειας που καταναλώνουν μετατρέπεται σε φως και το υπόλοιπο σε θερμότητα. Οι λαμπτήρες πυράκτωσης κάνουν ακριβώς το αντίθετο, 20% φως και 80% θερμότητα. Αν πληρώνετε 100€ για φωτισμό με παλιούς λαμπτήρες, ουσιαστικά ξοδεύετε τα 80€ για θέρμανση και όχι για φως! 
  • Η διάρκεια ζωής ενός λαμπτήρα ή ενός φωτιστικού LED για 8 ώρες χρήσης καθημερινά, μπορεί να φτάσει τα 17 χρόνια. Αυτό σημαίνει μειωμένη συχνότητα αγοράς λαμπτήρων αντικατάστασης αλλά επίσης μείωση εργατικού κόστους για την αλλαγή των λαμπτήρων και μείωση συχνότητας διακοπών λειτουργίας ενός επαγγελματικού χώρου για τις εργασίες αντικατάστασης.

Η αντικατάσταση του συμβατικού συστήματος φωτισμού του κτιρίου σας με αντίστοιχα συστήματα LED είναι μία επένδυση από την οποία θα εξοικονομήσετε έως και 70% σε κατανάλωση ενέργειας και την οποία επένδυση θα αποσβέσετε σε διάρκεια 6-7 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα LED επισκεφτείτε την εξειδικευμένη ιστοσελίδα σας: www.ledcon.gr